יאיר נתניהו. הדור הבא
יאיר נתניהו נולד בירושלים לבנימין ושרה נתניהו,
יש לו שני אחים: נועה, בתו הבכורה של בנימין נתניהו מנישואיו הראשונים לד"ר מיקי הרן, ואבנר, אחיו הצעיר.
בזמן כהונתו הראשונה של אביו כראש ממשלה (1996–1999) גדל נתניהו אצל הורי אמו, חווה ושמואל בן ארצי, והיה קשור מאוד לסבו.
בתיכון למד במגמת תיאטרון בתיכון לאמנויות ע"ש צ'ארלס א' סמית' בירושלים.
פעילות ציבורית
יאיר נתניהו לא נושא בשום משרה פוליטית ועם זאת פעילותו משפיעה לא פחות מנושאי משרות בכירים. פעיל בעיקר ברשתות החברתיות ומפרסם בהן לעתים עשרות הודעות ביום. הודעותיו זוכות לפרסום רב בעיקר בשל סגנונו הנחשב לבוטה, ויחד עם זאת נחשב לאהוד ביותר על הציבור הימני בארץ ובעולם בשל כנותו והשנינות הרבה בדבריו והאומץ הרב להביע את דעתו.
חיים אישיים
נתניהו ניהל מערכות יחסים עם הסטודנטית הנורווגית סנדרה לייקאנגר (Sandra Leikanger ועם הדוגמנית הדנית-ישראלית לי לוי. בדצמבר 2018 החל לנהל מערכת יחסים עם הדוגמנית ושדרנית הספורט הישראלית סטפני חזניוק. הזוג נפרד לאחר 8 חודשים. נתניהו מנהל אורח חיים צמחוני. ביוני 2018 העלה פוסט באינסטגרם שבו קרא לעוקביו לאמץ אורח חיים טבעוני
אירועים בחייו
יאיר נתניהו התגייס לחטיבת דובר צה"ל, שם שירת בנציגות החטיבה בפיקוד המרכז ובענף המטפל בתקשורת הבינלאומית. יאיר נתניהו בעל תואר ראשון ביחסים בינלאומיים מהאוניברסיטה העברית בירושלים.במהלך לימודיו היה חבר בתא "לביא" של "צעירי הליכוד" באוניברסיטה.
יאיר נתניהו בנו של ראש ממשלת ישראל בנימין נתניהו משמש בדרך קבע בידי הציבור והפוליטיקאים מהשמאל לניגוח בראש הממשלה בנימין נתניהו ובתדמיתו. מתוך כך עמד יאיר נתניהו לא אחת למשפט ציבורי וכמעט למשפט פלילי רק בגלל היותו בנו של ראש הממשלה.
מספר דוגמאות
נובמבר 2016 פורסם תחקיר בחדשות 10, שלפיו נתניהו שהה מספר לילות בדירתו של המיליארדר ג'יימס פאקר (המעורב בתיק 1000), בילה חופשות על חשבונו וקיבל ממנו מתנות. בתחקיר נרמז כי מטרתו של פאקר הייתה להשיג טובות הנאה מקשריו עם משפחת נתניהו. בתגובה, פרסם אביו, בנימין נתניהו, שבנו הוא אזרח פרטי שאינו חייב דין וחשבון על מעשיו, ושפאקר חבר קרוב של המשפחה.
העיתון "TheMarker" כתב שיאיר נתניהו היה מעורב במספר החלטות בלשכת ראש הממשלה, בהן מינוי ידידו מהשירות בצה"ל, טופז לוק, למנהל הניו מדיה של ראש הממשלה וקידום הצעה לתיקון חוק למניעת מפגעים (שנודעה בשם "חוק המואזין").
בינואר 2018 חדשות 2 פרסמו קלטת שמע בה נשמע יאיר נתניהו בשיחה עם חברו רומן אברמוב (לימים, נציגו בישראל של המיליארדר האוסטרלי ג'יימס פאקר) ועם ניר מימון, בנו של קובי מימון לאחר בילוי במועדון חשפנות.תוכן השיחה הוקלט באוגוסט 2015 במקביל לאישור מתווה הגז, על ידי הנהג המאבטח רועי רוזן. בהקלטה נשמע יאיר נתניהו אומר למימון: "אבא שלי סידר לאבא שלך עכשיו 20 מיליארד דולר הצגה, ואתה לא יכול לפרגן לי ב-400 שקל?".יאיר נתניהו התנצל על הדברים בהצהרה שפרסם: "בשיחה לילית, תחת השפעת אלכוהול, אמרתי דברי הבל על נשים ודברי הבל אחרים שמוטב שלא היו נאמרים". בחודש מרץ הגישה חברת "מודיעין אזרחי" תביעת פיצויים נגד הנהג רוזן, שהקליט את השיחה על סך 250 אלף שקל בגין הפרת חובת הסודיות בחוזה ההעסקה שלו. באוקטובר הגיע רוזן להסדר חסוי עם החברה והתנצל על תיעוד השיחה. בעקבות כך, דחה בית הדין האזורי לעבודה בירושלים את התביעה נגדו. מספר ימים לאחר מכן הגיש יאיר נתניהו תביעה נגד רוזן על סך מיליון שקלים בגין הוצאת לשון הרע ופגיעה בשמו הטוב. בפשרה שהושגה בין יאיר נתניהו לנהג הוסכם שהנהג יפצה את יאיר נתניהו ב-30,000 ש"ח
יאיר נחקר באזהרה במרץ 2018 במסגרת תיק 4000.בסיום החקירה הודיעה המשטרה שלא נתגבשה תשתית ראייתית מספקת נגדו והתיק נסגר.
ביוני 2018 החל לעבוד כמתאם ניו מדיה בארגון הישראלי "שורת הדין", המתמקד בייצוג נפגעי טרור יהודים וישראליים. במרץ 2019 יצא לחופשה ללא תשלום כדי להשתתף בפעילות במערכת הבחירות לכנסת העשרים ואחת.
ב-2019 החל להופיע בראיונות ברשתות תקשורת זרות ובפני קהל בארצות הברית ובאירופה
עוד אירועים
ב-30 ביולי 2017 פרסם עמוד הפייסבוק "שישים ואחת" מבית מרכז מולד פוסט המותח ביקורת על כך שיאיר נתניהו מתגורר במעון ראש הממשלה, מאובטח 24 שעות ביממה וזכאי לרכב ממשלתי צמוד. לטענתם, זו הפעם הראשונה שילדי ראש ממשלה מאובטחים לאחר גיל 18. נתניהו הגיב לפוסט, ותגובתו כללה האשמות נגד ארגון מולד והקרן החדשה לישראל ונגד בניהם של ראשי הממשלה לשעבר, שמעון פרס, אריאל שרון ואהוד אולמרט. בניו של אולמרט הגיבו בחריפות, וארגון "מולד" הגיש נגדו תביעת דיבה על סך 140 אלף ש"ח. בדצמבר 2017 הגיש יאיר נתניהו תביעת לשון הרע על סך 140 אלף ש"ח נגד ארגון "מולד". תביעות הדדיות אלה עדיין מתבררות בבית משפט השלום בתל אביב-יפו.
בספטמבר 2017 הגיש יאיר נתניהו תביעת דיבה על סך 140 אלף ש"ח נגד אייבי בנימין, ממובילי המחאה נגד היועץ המשפטי לממשלה, בגין פוסט שפרסם אייבי בנימין באוגוסט 2016 ובו טען שראש הממשלה נתניהו ביקש מראש "המוסד" להנפיק לבנו יאיר דרכון בשם בדוי על מנת לפתוח חשבון בנק פיקטיבי מחוץ לישראל, כביכול כחלק מפרשת מסמכי פנמה. אייבי בנימין הודה שככל הנראה שגה בפרסום, התנצל והסיר את הפוסט.ביולי 2019 זכה יאיר נתניהו בתביעת הדיבה, ונפסק שעל אייבי בנימין לשלם לו פיצוי בסך 20 אלף ש"ח, בתוספת 7,500 ש"ח הוצאות משפט.
בינואר 2020 הגיש ניר חפץ, עד מדינה בתיקי בנימין נתניהו, תביעה על סך חצי מיליון ש"ח נגד יאיר נתניהו, בטענה שפגע בפרטיותו כאשר פרסם בחשבון הטוויטר שלו פרטים מחקירתו של חפץ, כולל כאלה החוסים תחת צו איסור פרסום.
בפברואר 2020 נפסק כי על נתניהו לפצות ברבע מיליון ש"ח את אבי אלקלעי, עורך אתר וואלה! לשעבר, שתבע אותו כיון ששיתף פרסום שלפיו אלקלעי שתול מטעם קרן וקסנר. פסק הדין ניתן לאחר שנתניהו לא הגיש כתב הגנה. נתניהו הגיש בקשה לביטול פסק הדין בנימוק שלא ידע על הגשת כתב התביעה