Skip to content

מהם היתרונות של הכנת ארוחה ביתית?

  • by

[ad_1]

רק בבית ניתן להשתמש בשמנים איכותיים במקום במרגרינה ולהימנע משומנים רוויים ושומני הטרנס, שתעשיית המאפים עושה בהם שימוש. (כגון: בצק עלים, בורקס ועוד).

רק בבית ניתן להעדיף אפייה ובישול קצר על פני טיגון.

כשאופים עוגה. רק בבית אפשר לוותר על התחתית הבצקית ו/או על ציפוי הקצפת מלמעלה ולקשט את העוגה בפירות יער או בעלי מנטה וכד', במקום.

כשמכינים מאפה המבוסס על מוצרי חלב, אפשרי לבחור לשלב במתכון גבינות או רכיבים חלביים אחרים בעלי אחוזי שומן נמוכים מהמצוין במתכון .

ארכיון. צילום: שאטרסטוק

כשמכינים סלטים, אפשרי לבחור בעיקר בירקות דלים בקלוריות מקבוצת: עלים (חסה, כרוב) גבעולים (בצל ירוק), פירות (מלפפון, עגבנייה). שמהם אפשרי להרבות באכילה .

לעומת שורשים, בצלים ופקעות (גזר) אשר מכילים יותר סוכר. וכן ירקות עמילניים: תפוחי-אדמה,אפונה ותירס , שכדאי להמעיט בצריכתם, היות שהם בעלי תכולת עמילן גבוהה ונחשבים לעיתים בטעות לירקות .

מתחשק לכם לאכול חטיף לליווי הצפייה בסרט המוקרן בטלוויזיה . החטיפים המלוחים שנמכרים בשווקים הם עתירי שומן.

לעומת זאת אפשרי להחליפם בפופקורן שהוכן בבית משקית גרגרים ללא תוספת שומן ומלח.

פופקורן, אילוסטרציה. צילום: שאטרסטוק

בחוץ מתפתים לשתות מיצים מפירות טריים , המוגשים במסעדות,בתי הקפה , מרכזי הקניות השונים. כאשר בפועל חלק ניכר מהוויטמינים , המינרלים והסיבים שבפרי הטרי אובדים בתהליך הסחיטה של מיץ פרי טבעי.

בנוסף מיץ פרי, גם הטבעי, מכיל כמות רבה של סוכר. כוס מיץ אחת שווה ל – 3 מנות פרי בקירוב. לעיתים מוספים למיץ סוכר. לפיכך מומלץ תמיד להעדיף פרי טרי הנמצא בהישג יד בכל בית ,על פני מיץ פרי.

ויתרון נוסף הוא הטעם והסיפוק. כאשר בסופו של דבר ובד"כ , שום מוצר מסחרי אינו דומה בטעמו ובריחו לעוגה או פשטידה שנאפו בבית במו ידינו .

[ad_2]

Source link

כתיבת תגובה