Skip to content

תבשיל מטורף לערב שבת היישר מהמטבח הטריפוליטאי

  • by

[ad_1]

מרכיבים

• 6 ירכיים עוף

• 800 גרם אפונת גינה מוקפאת

• 3 תפוחי אדמה בינוניים

• עלים מחצי חבילה כוסברה

• עלים מחצי חבילה פטרוזיליה

• 2 בצלים גדולים

• 1 כף שום כתוש

• כוס וחצי מים רותחים

• כפית שטוחה כורכום

• כפית גדושה קינמון

• כפית מלח

• 3 כפות שמן קנולה

רוצים לראות מתכונים נוספים של השפית שפרה נחום? לחצו כאן

אופן ההכנה

• קוצצים 2 בצלים גדולים לקוביות קטנות ומניחים בצד. מקלפים 3 תפוחי אדמה, חותכים לקוביות ומניחים בצד. קוצצים דק עלים מחצי חבילה פטרוזיליה, חצי חבילה כוסברה ומניחים בצד. מפשירים 800 גרם אפונת גינה מוקפאת בקערה עם מים רותחים ומניחים בצד.

• בסיר רחב על להבה בינונית מחממים 2 כפות שמן. כשהשמן חם מוסיפים קוביות משני בצלים ומטגנים שהם נעשים שקופים. מוסיפים כף גדושה שום כתוש, כפית גדושה קינמון, כפית גדושה מלח, כיפת שטוחה כורכום ומערבבים היטב. לאחר חצי דקה מוסיפים את חלקי העוף לסיר כשעורם מופנה כלפי תחתית הסיר ומטגנים 10 דקות. לאחר 10 דקות הופכים את חלקי העוף ומטגנים 5 דקות נוספות.

• מוסיפים כוס וחצי מים רותחים, מערבבים ערבוב קצר, מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים 45 דקות. לאחר 45 דקות הופכים את חלקי העוף, מוסיפים את האפונה, תפוחי האדמה, מגבירים להבה ומבשלים כרבע שעה. לאחר רבע שעה מנמיכים להבה ומוסיפים עלי כוסברה קצוצים, עלי פטרוזיליה קצוצים, הופכים את חלקי העוף ומבשלים כ – 20 דקות / עד לריכוך תפוחי האדמה.

רוצים לראות מתכונים נוספים של השפית שפרה נחום? לחצו כאן

צפו בסרטון ההדרכה המלא של השפית שפרה נחום

The post תבשיל מטורף לערב שבת היישר מהמטבח הטריפוליטאי appeared first on עכשיו 14.

[ad_2]

Source link